• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
05/10/2022

Dvorište OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu i dalje u raspadu

Iako je bilo predviđeno da se u ovoj godini sanira dvorište OŠ „Laza Kostić“ na Novom Beogradu, apsolutno se ništa nije uradilo do danas.

Sramota je da je i ova školska godina počela bez normalnog dvorišta za osnovce, što ne samo da stvara mučnu sliku, već može dovesti do povreda dece.

Iako je u budžetu bilo predviđeno 45 miliona dinara za obnovu dvorišta škole u ovoj godini, posle rebalansa za ovu namenu je opredeljeno samo 9, a radovi nisu ni na vidiku.

„Ironija je da osnovna škola ‘Laza Kostić’ čini sastavni deo Bloka 23, koji je zbog neobične arhitekture ‘brutalizma’ ušao u stalnu postavku njujorškog muzeja MOMA. Tužno je da je škola u ovakvom stanju dočekala jubilej – 45 godina od otvaranja“, naglasio je direktor CLS Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!