• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/09/2022

Nikola Jovanović: „Gde su sad genijalci koji su rasprodavali PKB?“

Nepotrebna i ishitrena prodaja PKB-a jedan je od razloga koji su omogućili ovakve poremećaje na tržištu mleka i aktuelne nestašice, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović i javno upitao „gde su sad oni genijalci koji su objašnjavali da državni kombinat mora da se preproda i rasparča?“

Tom prodajom pre četiri godine, podriven je sistem snabdevanja Beograda hranom, izgubljena sigurnost u ovom strateškom sektoru i onemogućena potencijalna ekonomija obima za beogradsku luku, dodao je Jovanović.

Da je PKB ostao u potpunom ili delimičnom državnom vlasništvu, Srbija i Beograd bili bi neuporedivo otporniji na negativnu svetsku konjukturu i asimetrične šokove, ali za to je potrebno da imamo ljude koji malo razmišljaju unapred, zaključio je u pisanoj izjavi direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.





    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!