• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/02/2023

Grad planira spalionicu otpada na Bežanijskoj kosi

Centar za lokalnu samoupravu protivi se izgradnji spalionice medicinskog i animalnog otpada na Bežanijskoj kosi, koja je predviđena u okviru projekta novog groblja za kućne ljubimce.

Beogradu jeste potrebno groblje za kućne ljubimce, kao i krematorijum za njih u okviru groblja, ali je neshvatljivo da se tu takođe dodaje spaljivanje medicinskog i animalnog otpada.

Spaljivanje medicinskog otpada i životinjskog otpada – sa klanica i farmi – nije nešto što ima direktne veze sa grobljem kućnih ljubimaca i to treba organizovati na lokaciji dovoljno udaljenoj od gusto naseljenih stambenih zona.

Uvod u realizaciju ovakvog projekta je promena osnivačkog akta JKP „Pogrebne usluge“, koja je na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda u utorak, 21. februara.

„Umesto da se Bežanijska kosa obogati ključnim nedostajućim sadržajima poput novog doma zdravlja i slično, gradska vlast im je namenila rizičnu spalionicu medicinskog i animalnog otpada. To se ne sme dozvoliti.“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!