• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/07/2022

Grad smanjio budžet za kišnu kanalizaciju, posledice katastrofalne

U poslednje dve godine Grad Beograd je smanjio budžet za kišnu kanalizaciju za čak 42 odsto, što je rezultiralo slabom otpornošću prestonice na padavine.

U odnosu na 2020. godinu, kada je za stavku „čišćenje slivnika, održavanje kišne kanalizacije i fontana“ Grad bio namenio 670 miliona dinara, u ovoj godini ta stavka iznosi samo 390 miliona.

Ovo smanjenje može imati potencijalno katastrofalne posledice, a deo njih smo videli i pre dva dana.

„Pitam nadležnog gradskog sekretara Nikolu Kovačevića i direktora Beogradskog vodovoda i kanalizacije Strahinju Danilovića zbog čega su smanjena davanja za održavanje kišne kanalizacije u poslednje dve godine kada imamo „rekordne budžete“ u Beogradu i da li će snositi odgovornost zbog ovoga“, saopštio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!