• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/06/2023

Građani krive tabloide i rijaliti programe

U anketi Centra za lokalnu samoupravu, sprovedenoj u mesecu maju, građani su za porast nasilja u društvu najviše okrivili tabloidno novinarstvo i rijaliti programe, izjavio je direktor ove stručne organizacije Nikola Jovanović.

Za tabloidno izveštavanje o kriminalu i nasilju glasalo je 33.9 odsto učesnika, a za rijaliti programe 32.1 odsto. U anketi je ukupno učestvovalo 5 120 građana Srbije, saopštio je CLS.

Centar za lokalnu samoupravu smatra da su mere donesene nakon masakara u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu nedovoljne i neadekvatne, i zato će ova organizacija inicirati veliku stručnu javnu raspravu o uzrocima i lekovima za porast nasilja u srpskom društvu, izjavio je Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!