• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/11/2021

Građevinski haos u Beogradu, hitno ostavke

Urušavanje gradilišta na Vračaru u Južnom bulevaru, predstavlja još jednu potvrdu da u Beogradu vlada urbanistički haos, javašluk, kao i potpuno odsustvo bilo kakve kontrole i nadzora.

Neshvatljivo je da gradski sekretarijat za inspekcijske poslove ponovo ne reaguje na vreme na neadekvatno obezbeđenje temeljne jame, već da se problemi na gradilištu primete tek kad dođe do potpunog urušavanja objekta i direktnog ugrožavanja života.

Istraga mora da utvrdi i kako je moguće da je izvođač ovih radova firma registrovana za proizvodnju stvari od drveta, plute, slame i pruća, pod nazivom „ESB Pellets“ iz Tutina.

Imajući u vidu da ovakvi slučajevi postaju pravilo, a ne izuzetak, jedno normalno bi bilo da gradski sekretar za inspekcijski nadzor Sonja Božić podnese ostavku, ili da je gradonačelnik smeni po hitnom postupku.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!