• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
25/06/2022

Gradonačelnik ne poznaje materiju javnih garaža u Beogradu

Izjava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će tražiti izmene propisa kojima će se dozvoliti i privatnicima da grade javne garaže, pokazuje elementarno nepoznavanje funkcionisanja grada.

Naime, u Beogradu je već dozvoljeno da privatnici, uz dozvolu Grada, grade i poseduju javne garaže, a mogu, ukoliko žele, potpisati ugovor o tehničkoj saradnji sa JKP Parking servisom o upravljanju i održavanju takvih objekata.

To je na primer slučaj sa javnom garažom u centru grada u Baba Višnjinoj ulici koja je u privatnom vlasništvu, a i dve buduće garaže koje gradonačelnik pominje, u Vlajkovićevoj i Skerlićevoj, takođe će biti u privatnom vlasništvu firme Everston doo, koja pripada kineskoj grupaciji koja je dobila tender u 2020. godini da gradi i poseduje više garaža u centru grada.

„Gradonačelnik Beograda bi trebalo da poznaje gradsku odluku o javnim parkiralištima i aktuelna javno-privatna partnerstva za izradu javnih garaža“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović, i dodao da „Centar za lokalnu samoupravu stoji na raspolaganju za besplatnu obuku visokih gradskih funkcionera u vezi sa funkcionisanjem Grada Beograda“.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!