• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
12/02/2023

GSP u dugovanjima, stara vozila na ulicama

Prema informacijama Centra za lokalnu samoupravu, GSP Beograd duguje dobavljačima i serviserima oko 5.1 milijardu dinara, što značajno utiče na kvalitet i bezbednost prevoza u gradu, izjavio je direktor ove organizacije i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

„U prilog ovoj tezi govori i veći broj starih vozila iz 2002. i 2003. godine koji se ovih dana mogu videti na ulicama Beograda. Radi se o MAN vozilima proizvedenim u Turskoj sa EURO 3 motorima, koji su davno trebalo da budu rashodovani“, dodao je Jovanović.

„Ugovorom o lizingu za kupovinu 100 novih BMC gasnih autobusa bilo je predviđeno da se najstarija vozila sa EURO 3 motorima povuku iz saobraćaja, a da Grad dobije povrat cene u iznosu od 3 miliona evra“, objašnjava direktor CLS-a.

„Da li je ikada ovo realizovano i ako nije, zašto nije?“, postavio je javno pitanje Jovanović i upitao „da li se ova najstarija vozila drže na ulicama zato što je loše održavanje novijih autobusa i zato što se ne plaća redovno ovlaštenim servisima?“

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!