• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
18/01/2022

Hitna ostavka direktora JKP „Gradske pijace“

Centar za lokalnu samoupravu zahteva momentalnu smenu direktora JKP „Gradske pijace“ Bojana Bajagića, zbog urušavanja objekta u sklopu TC Novi Beograd, koji spada u nadležnost ovog javnog komunalnog preduzeća.

Podsećamo da TC Novi Beograd spada u zelene pijace prve zone, a da je JKP „Gradske pijace“ nadležno za održavanje pijaca i objekata u sklopu pijaca, kao i za rekonstrukciju objekata i prostora u sklopu pijaca.

CLS je odavno ukazivao na javšluk u ovom javno komunalnom preduzeću, u kome je u ovogodišnjem budžetu povećan trošak čuvanja imovine za 36 miliona, a da nije povećan broj čuvanih objekata, kao i to što je trošak reklame i propagande uvećan čak tri puta.

– Očigledno je da partokratija u javnim komunalnim preduzećima dolazi na naplatu, jer se direktor Bojan Bajagić više bavi kao stranački poverenik odborima vladajuće partije u Nišu i Pirotu, nego “Gradskim pijacama”. Zato se CLS zalaže za departizaciju gradske uprave i uvođenje profesionalnog menadžmenta u javna komunalna preduzeća – ističe direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!