• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/09/2021

Hitna ostavka gradskog sekretara Kovačevića

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Nikole Kovačevića da se povuče sa odgovorne funkcije u Gradskoj upravi Beograda, dok se ne ispitaju navodi o načinjenom carinskom prekršaju i nejasnom poreklu imovine.

Prema navodima CINS-a, Nikola Kovačević je 15. jula ove godine počinio carinski prekršaj ne prijavivši prelazak granice sa većom svotom novca od dozvoljene, pokušao je da prošvercuje vredno umetničko delo u zemlju, ali je i značajno uvećao svoju imovinu tokom mandata.

Takođe je nejasno od kojih sredstava je kupio sliku Paje Jovanovića vrednu preko 140 hiljada evra, koju je tog 15. jula pokušao da unese u zemlju, kada su mu zvanični prijavljeni mesečni prihodi 110 hiljada dinara.

Ovakvi slučaji ruše kredibilitet i dovede u pitanje čitavu gradsku upravu, tako da zahtevamo da se hitno ispitaju svi navodi, ali i da se Kovačević momentalno povuče sa funkcije, ili da bude smenjen.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!