• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/07/2021

Hitna ostavka gradskog sekretara

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je slučaj urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru poslednji poziv na uzbunu, kako bi se stvari promenile u načinu funkcionisanja Sekretarijata za inspekcijski nadzor Grada Beograda.

Činjenicu da izvođač radova nije izvršio obezbeđenje temeljne jame shodno odobrenom projektu, trebalo je utvrditi pre, a ne nakon tragedije, što je bio posao i obaveza Sekretarijata za inspekcijski nadzor.

Građanima je neophodna građevinska inspekcija koja će delovati preventivno i sprečavati zloupotrebe, a ne koja naknadno konstatuje ono što su sve komšije odavno znale i na šta su uzaludno upozoravale.

Iz ovog razloga, CLS zahteva hitnu smenu Sonje Božović, gradskog sekretara za inspekcijske poslove.

Beograd se mora razvijati shodno savremenim urbanističkim normama i principima održivog razvoja, a ne biti plen investitorskog urbanizma i loše uprave.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!