• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/08/2021

Isti autobus za trećinu skuplji u Beogradu nego u Novom Sadu 

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da će Beograd platiti turski BMC zglobni autobus na gas čak 84 hiljade evra više po komadu, nego što je to bio slučaj sa identičnim proizvodom pre dve godine u Novom Sadu.

Naime grad Novi Sad je 2019. godine kupio 20 zglobnih autobusa marke BMC po ukupnoj ceni od 607 miliona dinara, što predstavlja oko 258 hiljada evra po komadu, a sada grad Beograd planira da kupi 100 takvih autobusa po ceni od 4.1 milijarde dinara, odnosno 342 hiljade evra po komadu.

CLS pita vlast u Beogradu kako je moguće da isti autobus (Procity 18 CNG) košta 84 hiljade evra više u Beogradu nego u Novom Sadu?

U ponedeljak je istekao rok za predaju ponuda za nabavku 100 zglobnih autobusa na gas, a kako je CLS već pisao, unapred dogovoreni pobednik je turski BMC u saradnji sa S-Lizingom.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!