• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/03/2024

JKP “Gradska čistoća” u izbornoj kampanji za vlast

Centar za lokalnu samoupravu saznaje iz više izvora iz JKP “Gradske čistoće” da su šefovi pogona u ovom javnom komunalnom preduzeću dobili spiskove radnika koji su oslobođeni dolaska na posao, kao bi se posvetili kampanji za predstojeće beogradske izbore, izjavio je Nikola Jovanović, direktor CLS-a i nekadašnji gradski odbornik.

Broj radnika “Gradske čistoće” je u ovoj godini dostigao brojku od 3 400, ali na žalost veliki broj njih se zloupotrebljava i primorava da rade u interesu partije, a ne grada Beograda, ističe Jovanović.

“Da ironija bude veća, direktor ovog javno komunalnog preduzeća je Marko Popadić, visoki funkcioner vladajuće partije, što su nespojive funkcije prema Zakonu o javnim preduzećima.”

Centar za lokalnu samoupravu se najsnažnije i kontinuirano zalaže za departizaciju i profesionalizaciju javne uprave, ali i kažnjavanje svih koji su zloupotrebili javne resurse u lične ili partijske svrhe, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!