• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/04/2022

Još 2.1 milion evra za kineski Higer od GSP-a

Iako su Grad Beograd i GSP kupili 2019. godine 170 kineskih autobusa marke „Higer“ sa plaćenom punom petogodišnjom garancijom, i ove godine se za servis ovih autobusa izdvaja čak 2.1 milion evra.

To se vidi iz tekuće javne nabavke GSP-a u vrednosti od 250 miliona dinara, koja će biti realizovana do kraja maja meseca ove godine.

Nejasno je zašto se iz osiromašenog i zaduženog GSP-a svake godine izdvajaju milioni evra za servis kineskih autobusa, kada se zna da je za njih u kupoprodajnom ugovoru predviđena petogodišnja garancija koja pokriva većinu stavki koje se pominju u javnim nabavkama.

„GSP Beograd je javno preduzeće koje se godinama sistematski uništava i koje je zahvaljujući ovakvim ugovorima ostvarilo neto gubitak od 1.22 milijarde dinara u 2021. godini, uprkos rekordnim subvencijama. Sa ovakvom praksom mora da se prestane i CLS ima plan za ozdravljenje ovog ključnog gradskog preduzeća“, izjavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.







    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!