• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/09/2022

Još bez tendera za kanalizaciju na levoj obali Dunava

„Ne znam šta su građani leve obale Dunava Bogu zgrešili“

Iako je Grad Beograd potpisao ugovor sa Evropskom investicionom bankom o izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava još 2019. godine, ni ove godine neće biti ništa od radova.

Tender za realizaciju radova je ove godine poništavan čak četiri puta, a najnoviji rok za slanje ponuda je sada 18. oktobar.

Izgradnja primarne i sekundarne fekalne kanalizacione mreže košta 50 miliona evra, od čega će EIB pokriti kreditom 35 miliona, dok ostatak treba da obezbedi Grad.

Centar za lokalnu samoupravu već tri godine upozorava da se iz neobjašnjivih razloga ovaj važan posao stalno odlaže, a da se sa istim obećanjima izlazi obično uoči izbornih utakmica.

„Ne znam šta su stanovnici leve obale Dunava Bogu zgrešili da ih tretiraju kao građane drugog reda, ali znam da će Centar za lokalnu samoupravu insistirati da radovi počnu što pre“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!