• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/02/2022

Jovanović (CLS): Budžet za 2022. pokazao da uprava Beograda nema ideje za rešavanje problema

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je budžet Beograda za 2022. godinu pokazao da gradska uprava nema niti volje, niti ideje za rešavanje ključnih problema Beograda.

„Današnji sistem troši 31 milijardu dinara godišnje na gradski prevoz, a svedoci smo sve lošije saobraćajne situacije. Gradska uprava ne može ni da identifikuje zagađivače, a kamoli da reši problem zagađenja vazduha u Beogradu“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Kazao je da javna komunalna preduzeća imaju ogromne dugove prema dobavljačima, konstantno primaju direktne subvencije od grada i Republike i predstavljaju ogroman izvor kriminala i korupcije.

„Gradski činovnici su demotivisani i rezignirani, jer vide da se odluke o Beogradu donose u neformalnima centrima moći. Beogradski univerzitet, stručne organizacije i udruženja građana isključeni su iz procesa donošenja odluka“, dodao je on.

Jovanović je najavio da će CLS krajem januara predstaviti 10 ključnih mera za unapređenje života i funkcionisanja u prestonici, kao i izložiti „viziju Beograda u neposrednoj budućnosti kao ekonomske, trgovačke, kulturne i prosvetne žile kucavice ovog dela Evrope“.

Članak u celosti pročitajte na sajtu Danas-a

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!