• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/02/2022

Jovanović (CLS) sa evroparlamentarcom Klemenom Grošeljem

Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu, i Klemen Grošelj, evroparlamentarac i član odbora EP za spoljne poslove i odbora za Srbiju, sastali su se jutros u Ljubljani i razgovarali o regionalnoj saradnji, unapređenju lokalne samouprave na Zapadnom Balkanu, kao i evropskom putu Srbije.

Dogovoreno je da CLS bude partner Evropskog parlamenta na lokalnom nivou, kao i da se uvede praksa redovnog izveštavanja Evropskog parlamenta o razvoju gradova i opština u regionu.

Jovanović je posle sastanka istakao da ovaj sastanak predstavlja nastavak napora CLS-a da se izgradi regionalna mreža gradova i opština, kao i da se Evropski parlament dodatno uključi u razvoj lokalne samouprave u Srbiji.

„CLS ostaje posvećen razvoju gradova i opština u Srbiji i našem idealu moderne, demokratske i ravnomerno razvijene Srbije“, rekao je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!