• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/02/2023

Dva veća problema od „Staklenca“ u vezi metro stanice na Trgu

Tržni centar „Staklenac“ je od starta bio predviđen kao privremeni objekat i nije sporno da se on sa okolnim zgrada ukloni, radi izgradnje metro stanice na Trgu Republike, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović za „Danas“.

Međutim, u vezi sa ovom stanicom postoje dve ozbiljne i suštinske primedbe, dodao je Jovanović.

„Prva je da je ogroman propust to što metro stanica na Trgu Trpublike nije ukrštajuća, odnosno što se tu, u istinskom centru grada, ne seku obe linije metroa“, objašnjava direktor CLS-a.

„Druga primedba je ta što će stanica morati da bude na preko 30 metara dubine, što poskupljuje radove, jer će metro tu dolaziti sa stanice “Savski trg”, koja je planairana dosta nisko zbog prirodne kote i podzemnih voda“, objasnio je Jovanović.

„To znači da će stanica “Trg Republike” biti i manje funkcionalna i skuplja nego što je to bilo predviđeno u konceptu linija koji je podržao CLS. Na ova pitanja treba da odgovori i položi račune gradski menadžer, a ne da nas zamajava trivijalnim i opšte poznatim informacijama.“

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!