• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
12/11/2021

Jovanović: GSP dužan dobavljačima 4.8 milijardi dinara

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je JKP Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd dužno dobavljačima 4.84 milijardi dinara, zaključno sa 1. oktobrom ove godine, izjavio je Nikola Jovanović, predsednik ovog stručnog udruženja.

Od toga su samo za gorivo NIS-u dužni 2 milijarde dinara, u vezi sa čim je potpisan ugovor sa AIK bankom o ustupanju potraživanja.

Grad Beograd je GSP poslednjim rebalansom uplatio još milijardu dinara subvencija, kako bi mogli da servisiraju svoje obaveze do kraja ove godine.

Inače, samo ove godine budžet Grada Beograda za javni prevoz, što obuhvata plaćanja i GSP-u i privatnim prevoznicima, iznosi astronomskih 31 milijardu dinara, pa je utoliko čudnije da je GSP u takvoj dubiozi.

Zalažemo se za uvođenje profesionalnog menadžmenta u GSP i ispitivanja svih eventualnih manjkavosti i nepravilnosti u poslovanju ovog ključnog javnog preduzeća, izjavio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!