• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/12/2023

Jovanović i Radovanac: Revidirati plan o pešačkom mostu do Ade

„Postoji veliki otpor građana iz savskih blokova u vezi sa izgradnjom pešačko biciklističkog mosta do Ade, jer je predviđena izgradnja velike garaže u Bloku 70. Potpuno je besmisleno da se pravi garaža na obali reke, da bi pešaci i biciklisti išli na Adu. Oni treba da idu direktno iz svojih domova, dok one udaljenije treba podstaći da idu javnim prevozom“, stoji u izjavi Nikole Jovanovića, direktora Centra za lokalnu samoupravu i Mirka Radovanca, saobraćajnog inženjera i predsednika Jugo-biciklističkog udruženja.

„Bolje rešenje bi bilo da se napravi pokretni most lake konstrukcije na ulazu u Zimovnik, ali i žičara posle do Košutnjaka. Preko ovog mosta bi biciklisti išli do mosta na Adi, a odatle ili stazom ili liftom na Adu. Ovo rešenje bi manje koštalo građane Beograda, bilo bi korisnije, a i u skladu je za željama stanara savskih blokova.“, navedeno je u zajedničkoj izjavi Jovanovića i Radovanca.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!