• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/10/2021

Jovanović: Ministarka Vujović izbegava istinu o zagađenju

Izjava ministarke Vujović za jutarnji program RTS-a, da problem zagađenja nije ništa novo i da vlada čini sve da ga reši, naprosto ne odgovara istini.

Ministarka nije objasnila zašto nije završena instalacija postrojenja za odsumporavanje na termoelektranama TENT A i TENT B, čime bi se emisije sumpor dioksida smanjile za 90 odsto.

Gospođa Vujović prećutkuje činjenicu da samo u sistemu Beogradskih elektrana radi 9 toplotnih izvora na mazut i 3 na ugalj, a da je najveći zagađivač Zemunska toplana trebalo da bude zatvorena do početka ove grejne sezone, što se nije desilo.

Tačno jeste da je i ranije bilo zagađenja, ali ministarka je propustila da objasni da je ono u poslednjih deset godina uvećano usled starenja termoelektrana i glavnih industrijskih postrojenja, zbog pojave novih zagađivača, ali i zato što se stanovništvu za individualna ložišta prodaje nekvalitetan ugalj sa velikom količinom štetnih primesa.

Sramota je nijedna sistemska mera protiv zagađenja nije preduzeta poslednjih godina, a da ministarstvo čak nije izradilo ni zvaničnu mapu crnih ekoloških tačaka u Srbiji.

Pozivam ministarsku Vujović da krene da radi svoj posao, umesto što se bavi relativizacijom problema i političkim marketingom.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!