• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
27/04/2023

Razmena iskustva o lokalu sa Belgijom

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović razgovarao je sa Tomasom Maesom, konzulom i savetnikom u ambasadi Kraljevine Belgije, o povezivanju stručnih organizacija i razmeni iskustava u lokalnim projektima između dve zemlje.

„Kraljevina Belgija je jedan od osnivača Evropske unije i zemlja sa mnogo iskustva u promociji lokalne samouprave i ekonomskog razvoja na lokalu, kao i bitan investitor u Srbiji. Pritom, ona sledeće godine preuzima predsedavanje EU i zato će CLS posebnu pažnju posvetiti povezivanju sa institutima, ekonomskim akterima i istaknutim pojedincima iz ove zemlje“, izjavio je Jovanović nakon sastanka.

„Sa lične strane, zahvalan sam Belgiji za stipendiju „Kralj Boduen“, koju sam dobio kao apsolvent Beogradskog univerziteta pre dvadesetak godina i koja mi je omogućila da nastavim školovanje u inostranstvu i steknem znanja i iskustva koja se trudim da vratim svojoj zemlji“, istakao je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!