• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/03/2022

Jovanović: Rekordna dugovanja GSP u 2022. godini

„Prema poslednjem rebalansu poslovanja GSP Beograd, jasno se vidi da će dugovanja prema dobavljačima ovog ključnog javnog preduzeća dostići 5.73 milijarde dinara do kraja ove godine, što je apsolutni negativni rekord“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Ovakvim katastrofalnim poslovanjem GSP-a ne samo da se ugrožava javni prevoz u Beogradu, već se beogradska privreda vuče na dole, jer veliki broj privatnih preduzeća zavisi od urednih izmirivanja obaveza od strane GSP-a“, zaključio je Nikola Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu je još u novembru prethodne godine upozorio na dugovanja GSP-a, koja su tada iznosila 4.84 milijardi dinara.

Ključni cilj nove gradske vlade u Beogradu zato mora uvođenje reda u javna komunalna preduzeća i sređivanja javnog prevoza.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!