• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/09/2021

Jovanović sa šefom OEBS-a u Srbiji

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratu (Jan Braathu), šefom misije OEBS-a u Srbiji.

Jovanović je izložio brojne probleme sa kojima se susreću lokalne samouprave u Srbiji i ukazao na to da ne postoje efikasni mehanizmi za suzbijanje korupcije na lokalu.

Predsednik CLS-a je naglasio da konkretno u Beogradu, koji ima godišnji budžet od 1.2 milijarde evra, građani nemaju mogućnost direktnog učešća u donošenju odluka, niti načina da iskažu neslaganje sa pojedinim odlukama gradske uprave, kao i da često struka nije konsultovana po najvažnijim pitanjima.

Bratu i Jovanović su razgovarali o saradnji u domenu zaštite životne sredine, unapređenja lokalne uprave, ali i o značaju regionalne saradnje.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!