• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
18/05/2024

Jovanović: Sudar na pruzi Beograd – Pančevo posledica sistemskog zanemarivanja železnica

Pruga Beograd-Pančevo na kojoj se desio sudar vozova 17. 05. 2024. je jedna od najopterećenijih i najvažnijih pruga u Srbiji na kojoj je i pored rekonstrukcije koja je završena 2017. godine, nakon samo nekoliko godina brzina jsmanjena na 80 kilometara na čas, a mnogo sigurnosnih uređaja ne radi izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu

„Zato je je teretni voz je i stao kod putničkog stajališta Pančevački most, umesto da dođe bar do sledeće stanice Krnjača,“ naveo je Jovanović.

Istraga će utvrditi da li su mašinovođa putničkog voza ili otpravnik narušili stroge procedura, ali sistemsko pitanje neispravnost najbolje i najbezbednije opreme ostaje.

Ovo sistemsko pitanje neispravnosti rezultat je velikog nedostatka stručnih kadrova na železnici, i zanemarivanjem svih pruga osim pravca Beograd-Novi Sad, sa posledicama ne samo na privredu i transportne veza sa stanovništvo, nego kao što često svedočimo, i na bezbednost.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!