• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/07/2022

Jovanović za N1: Pozivam gradsku vlast da se uozbilji

„Smatram da je gradska vlast previše ležerno dočekala toplotni talas u Beogradu, koji će se u narednim danima samo pojačati. Bolje se unapred pripremiti i razmišljati, nego da nam opet bude kriv Bog, RHMZ, ili nebitno ko sve još“, izjavio je za program „Dan uživo“ televizije N1 Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu.

„Desetak cisterni koje je Grad stavio na raspolaganje građanima nije dovoljno, potrebno je to pojačati, ali i uvesti sistem upozoravanja za ranjive grupe građana, isključiti iz javnog prevoza vozila bez klime, modifikovati radno vreme za komunalne službe koje izlaze na teren, ustanoviti poseban nadzor nad deponijom Vinča i trafo stanicama zbog opasnosti od požara i brojne druge mere“, naglasio je Jovanović.

„Beograd ne radi ništa da se pripremi za sve češće i intenzivnije toplotne talase, na isti način na koji je nespreman za pljuskove. Nema dovoljno javnih česmi, nema „klimatskih skloništa“, umesto da se radi na pošumljavanju i većem broju zelenih površina i dalje se samo bez svake mere betonira“, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!