• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/01/2022

Jovanović: Zašto nisu uopšte održavane gradske pijace u 2021. godini?

Imajući u vidu ozbiljnu nesreću koja se juče dogodila na gradskoj pijaci „Stari Merkator“, kada se obrušio spušteni plafon i ventilacija, postavljam pitanje direktoru nadležnog JKP Bojanu Bajagiću, zašto u 2021. godini nije uopšte bila predviđena stavka „održavanje i intervencije na objektima“?

Naime, za ovu svrhu, u prethodnoj godini nije bio predviđen nijedan dinar, što je direktno prouzrokovalo urušavanje pijace Stari Merkator. U planu poslovanja za 2022. godinu, za održavanje i intervencije na objektima JKP „Gradske pijace“, predviđeno je samo 15 miliona dinara, što je minimalan korak unapred, ali šteta je već načinjena.

Ukoliko Bojan Bajagić ne odgovori na ovaj upit i ne podnese odgovornost za jedva izbegnutu tragediju, Centar za lokalnu samoupravu će podneti krivičnu prijavu protiv njega, zbog direktnog ugrožavanja života ljudi i imovine i grubog nemara.

Nikola Jovanović
predsednik Centra za lokalnu samoupravu

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!