• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/11/2021

Katastrofalno poslovanje JKP „Gradske pijace“

Najnovijim rebalansom programa poslovanja JKP „Gradske pijace“, očekivana dobit u 2021. godini je smanjena sa 49.6 miliona dinara na 7.1 milion, što je pokazatelj katastrofalnog upravljanja ovim javnim komunalnim preduzećem u tekućoj godini.

Dobit JKP „Gradske pijace“ je bila 193 miliona u 2017. godini, 152 miliona u 2018., da bi danas bila svedena na gotovo simboličnu sumu.

Neobjašnjivo je da je u ovogodišnjem budžetu povećan trošak čuvanja imovine za 36 miliona, a da nije povećan broj čuvanih objekata, kao i to što je trošak reklame i propagande uvećan čak tri puta.

„Očigledno je da partokratija u javnim komunalnim preduzećima dolazi na naplatu, jer se direktor Bojan Bajagić više bavi kao stranački poverenik odborima vladajuće partije u Nišu i Pirotu, nego „Gradskim pijacama“. Zato se CLS zalaže za departizaciju gradske uprave i uvođenje profesionalnog menadžmenta u javna komunalna preduzeća.“, ističe direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!