• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
košutnjak
19/06/2021

Košutnjak vikendom zatvoriti za motorni saobraćaj

Centar za lokalnu samoupravu će uputiti formalnu inicijativu Gradskoj upravi Beograda, Skupštini grada i gradonačelniku, da se vikendom zabrani motorni saobraćaj u jednosmernim ulicama unutar spomenika prirode „Košutnjak“.

Zabrana bi obuhvatila Pionirsku ulicu, ulicu koja ide od Hajdučke česme do Pionirskog grada, zatim saobraćajnicu koja povezuje parking FK Rakovica i parking kod Hajdučke česme, kao i saobraćajnicu koja počinje od ulice Luke Vojvodića i završava se kod parkinga FK Rakovica.

Ovim privremenim režimom zabrane saobraćaja ne bi se sprečila gradska kretanja, jer sve navedene saobraćajnice imaju alternativne pravce za dolazak na destinacije koje okružuju spomenik prirode „Košutnjak“.

Donošenjem ove mere bi se dodatno promovisala urbana mobilnost, aktivni vidovi kretanja, bezbednost rekreativaca i izletnika, kao i ukupna svest o značaju i vrednosti „Košutnjaka“ za imidž, čistiji vazduh i ublažavanje klimatskih promena u Beogradu.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!