• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/08/2023

Ne rušiti istorijski Beograd!

Centar za lokalnu samoupravu apeluje da se ne ruše istorijski vredne zgrade u Beogradu u ulici Svetozara Markovića (nekadašnjoj Studeničkoj), zbog izgradnje stambenog kompleksa Dejana Stankovića, izjavio je direktor ove organizacije i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

Radi se o zgradama nekadašnje stare i nove građanske štedionice, zgradi našeg poznatog arhitekte Milana Zlokovića, kao i zgradi slavnog češkog arhitekte Stevana Tobolara, u kojoj je danas kafana „Manjež“, objašnjava Jovanović.

Ova četiri objekta su stara gotovo čitav jedan vek, imaju umetničku i istorijsku vrednost i simbol su Beograda koji je preživeo sva bombardovanja i rušenja u 20. veku, stoji u izjavi Jovanovića.

Niko ne treba da bude iznad Beograda, pa ni naš proslavljeni i zaslužni sportista Dejan Stanković, zaključuje direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!