• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/10/2021

Nesavesno poslovanje Grada Beograda

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ukazuje javnosti na ogromnu razliku u uslovima po kojima Beograd, sa jedne strane, i Novi Sad, sa druge, kupuju gradske autobuse.

Dok je Novi Sad raspisao tender za kupovinu deset električnih autobusa po kamati od 1,1 odsto, iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj, Beograd je doneo odluku o nabavci 100 autobusa na gas po kamati od 5.35 odsto, preko finansijskog lizinga.

Centar za lokalnu samoupravu javno pita zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kako je moguće da Beograd plaća višestruko veću kamatu od Novog Sada i zašto nije, umesto finansijskog lizinga, jednostavno uzeo povoljan kredit kod neke od evropskih finansijskih institucija?

Dokle će Beograd da bude žrtva loših dilova i burazerskih kombinacija?

CLS je i ranije upozoravao na pogrešno strateško rešenje u Beogradu da se pređe na autobuse na gas, ali i na štetnu odluku da se ovako veliki posao zaključuje putem finansijskog lizinga.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!