• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
05/12/2023

Aleksandra Čamagić ponovo gradski sekretar

Privremeni organ Grada Beograda će danas, na predlog njegovog predsednika Aleksandra Šapića, reizabrati Aleksandru Čamagić na mesto gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, uprkos aferama koje je otkrila novinarska mreža BIRN, saopštio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Aleksandri Čamagić je istekao mandat vršioca dužnosti gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, a konkurs nije nikada organizovan, pa je u takvoj situaciji Aleksandar Šapić procenio da ona zaslužuje još jedan v.d. mandat, objasnio je Jovanović.

Nije dobar signal postavljati na čelo važnog resora nekog čije se ime povezuje sa brojnim aferama u vezi sa zloupotrebom budžetskih sredstava, dok se ne ispitaju svi navodi i činjenice izneseni u izveštaju BIRN-a, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!