• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
16/11/2022

Beograd neorganizovan grad, Beograđani nezadovoljni

Beograd je postao grad bez razvojne politike, u kome nema jasnih prioriteta niti predvidljivosti, pa su građani zbunjeni, nezadovoljni i nepoverljivi, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, gostujući na televiziji N1 u „Danu uživo“.

Govoreći o anketi o Starom savskom mostu koja je u toku na sajtu CLS-a, Jovanović je izjavio da Beograđani nisu protiv novog mosta, ali da se s punim pravom pitaju da li je neophodno postojeći rušiti i kako će grad funkcionisati u međuvremenu. „Veliki broj njih predlaže da se Stari most koristi kao pešačko-biciklistički“, dodaje Jovanović.

„Beograd ne treba da bude predmet stranačkih prepucavanja niti plen ideološke histerije, već se mora omogućiti urbanistima, inženjerima i zaljubljenicima u Beograd da u njegovo planiranje i gradnju vrate zdrav razum i elementarnu logiku. U protivnom, prestonica će biti paralisana i bez održive ekonomske svrhe“, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!