• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/04/2022

Nikola Jovanović: Grad naručio autobuse na gas, a nema stanicu za punjenje!

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od Grada Beograda da momentalno raskine ugovor o nabavci 100 gasnih autobusa sa turskim BMC-om, jer ne postoje elementarni uslovi da takvi autobusi funkcionišu u gradu.

Naime, izgradnja stanice za punjenje takvih autobusa gasom u pogonu Karaburma nije ni počela, jer je tender za JPP za tu namenu – suspendovan zbog neregularnosti.

Pored toga, sa ukrajinskom krizom, snabdevanje i cena gasa postaju problematični i besmisleno je vezivati javni prevoz u celom gradu za taj energent i tu tehnologiju.

Gasni autobusi u Beogradu ne bi rešili nijedan aktuelni problem, a u ovakvoj situaciji samo bi stvorili nove.

„Predlog CLS-a jeste da se Beograd ubuduće oslanja na hibridna i električna vozila, a o tome ćemo u maju pokrenuti veliku javnu raspravu“, izjavio je Nikola Jovanović, direktor organizacije.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!