• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/12/2023

„Gradska čistoća“ se zadužuje 400 miliona dinara zbog problema sa likvidnošću

JKP Gradska čistoća ima probleme sa likvidnošću i prinuđeno je da uzima kratkoročne kredite od poslovnih banaka, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Sekretarijat za finansije grada Beograda je 7. novembra odobrio zaduživanje Gradskoj čistoći u iznosu od 400 miliona dinara „za kratkoročne kredite za tekuću likvidnost“, kako je navedeno u rešenju, objašnjava Jovanović.

Neverovatno je da je javno preduzeće sa budžetom od preko 10 milijardi dinara prinuđeno da se zadužuje zbog tekućeg poslovanja, što samo govori da se njime katastrofalno upravlja, rekao je Jovanović.

Pozivam državnog revizora i nadležne institucije da ispitaju poslovanje i sve javne nabavke „Gradske čistoće“, kako bi se uveo red u javni sektor u Beogradu, istakao je direktor CLS-a.

„Dok se ne sredi stanje u javnim komunalnim preduzećima, Beograd neće profunkcionisati i prodisati.“

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!