• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/06/2023

Katastrofalan rezultat JKP u Beogradu

Javna komunalna preduzeća u Beogradu realizovala su samo 16.3 odsto od planiranog prihoda za gradski budžet, vidi se iz završnog računa za 2022. godinu, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Bilo je planirano da iz njihove dobiti bude uplaćeno u budžet Beograda 5.58 milijardi dinara, a na kraju je ostvareno samo 909 miliona, rekao je Jovanović.

Ovakav rezultat jeste u oštroj suprotnosti sa najavama gradonačelnika da će se nivo dobiti javnih komunalnih preduzeća vratiti na nivo od pre 2018. godine, i potvrđuje ranije navode CLS-a da ona boluju od lošeg upravljanja, partokratije i sistemske korupcije, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!