• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
09/06/2024

Nikola Jovanović: Kome smetaju srpski tramvaji?

Tender za nabavku 25 tramvaja u Beogradu je nastavljen, ali gradska vlast i dalje navija za turske tramvaje, umesto da razmotri nabavku tramvaja koji se proizvode u Srbiji u Kragujevcu, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Čuvena nemačka fabrika Simens proizvodi u Kragujevcu tramvaje najvišeg kvaliteta upošljavajući srpske inženjere i radnike, pa je neverovatno da beogradska vlast ne razmatra da od njih nabavi tramvaje za naš glavni grad, izjavio je Jovanović.

“Simens je u Kragujevcu do sada napravio 100 tramvaja, koji se koriste ili će se korstiti u Bremenu, Minhenu i Nirbergu.”

“Očigledno je da ovde postoji lobiji koji ne žele da se pokrene proizvodnja u Srbiji i da se naša zemlja dalje tehnološki integriše u Evropu. Ti lobiji se moraju razmontirati”, naglasio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!