• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/06/2023

Mali nivo investicija u Beogradu, brojke zabrinjavaju

Manje od trećine planiranih investicija u Beogradu je sprovedeno, vidi se iz izveštaja o realizaciji budžeta za 2022. godinu, koji će biti na dnevnom redu sednice gradske skupštine narednog utorka, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Naime, Sekretarijat za investicije realizovao je samo 28.9 odsto planiranih projekata, to jest 4.4 milijarde je ostalo neiskorišćeno, što znači dramatično manje rekonstrukcija ulica, kanalizacione i vodovodne mreže, manje obnovljenih škola, vrtića i domova zdravlja, rekao je Jovanović.

Sistemski problem Beograda je mali nivo investicija, zbog čega postojeća infrastruktura propada, a nova ne prati tempo razvoja stanogradnje, zbog čega kvalitet života u prestonici dramatično pada, a to je isključiva odgovornost gradske uprave i gradonačelnika, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!