• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/12/2022

Naredna godina izuzetno teška za Beograd

Beograd čeka izuzetno teška 2023. godina, kako zbog smanjenja javnih investicija, tako i zbog predstojećeg rasta računa za komunalne usluge, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Prema predlogu aktuelnog budžeta Srbije, vidi se da se u narednoj godini planiraju samo tri nova kapitalna projekta koja se tiču Beograda. To su početak izgradnje nacionalnog stadiona, novog mosta na Savi i depo za metro na Makišu. Za pripremne radove za nacionalni stadion je predviđeno 60 miliona evra, za novi most na Savi država se zadužila 80 miliona, a republika će uplatiti gradu i 250 miliona evra za metro“, objašnjava Jovanović.

Pored rasta cena za električnu energiju i gas, u Beogradu se očekuje rast cena velikog broja komunalnih usluga, kao što je već poskupelo odnošenje smeća i tretman kabastog otpada, dodao je Jovanović.

„Aktuelna gradska vlast će većim budžetom za presvlačenje ulica i formiranjem lokalnih punktova za komunalnu miliciju pokušati da ostvari izvestan pozitivan marketinški efekat, ali radi se o merama bez bitnijeg uticaja na kvalitet života i na ublažavanje efekata opšte ekonomske i energetske krize“, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!