• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/02/2024

Nastavlja se otimanje linija od GSP-a

„Grad Beograd namerava da u narednom periodu oduzme od GSP-a linije prema Novom Beogradu, Paliluli, Grockoj, Voždovcu i Zemunu, i da ih ustupi privatnim prevoznicima. Time bi gradskom javnom preduzeću ostale samo linije u centru grada, čime bi on ostao bez 200 do 250 autobusa i postao manjinski prevoznik u Beogradu“, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Ovo bi značilo da bi GSP postao još manje konkurentan, da bi najmanje 800 zaposlenih ostalo bez posla, a da bi se neki od pogona na atraktivnim lokacijama zatvorili, što je verovatno jedan od ciljeva ove „reforme“, izjavio je Jovanović.

Privatni prevoznici obavljaju izuzetno važan posao od javnog interesa u Gradu i mnogi to rade poštujući najviše standarde prevoza putnika. Ali od uništavanja GSP-a bi najviše profitirali oni najlošiji prevoznici, koji sada ne mogu da dobiju važne linije na tenderu, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!