• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
29/12/2022

Nova poskupljenja komunalnih usluga u proceduri

Još dva javna komunalna preduzeća su uputila gradonačelniku zvaničan zahtev za poskupljenje svojih usluga, „Gradsko stambeno“ za 20 odsto, a „Beogradski vodovod i kanalizacija“ za 12.5 odsto, saopštio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Oba ova poskupljenja se mogu očekivati na uplatnici Infostana od 1. februara, dok će već od januara stupiti na snagu nova cena „Gradske čistoće“, za šta je gradonačelnik dao saglasnost još krajem oktobra, objašnjava Jovanović.

„Podsećam da su i JKP „Beogradske elektrane“ tražile čak dve korekcije cena u 2023. godini, tako da Beograđane u novoj godini očekuje prava poplava poskupljenja komunalnih usluga“, izjavio je direktor CLS-a.

„Bilo bi korektno od gradonačelnika da obavesti javnost o ovim promenama cena, kao i da obrazloži zašto je sve to neophodno ako već para ima“, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!