• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
19/06/2023

Nikola Jovanović o godinu dana Šapića: Beograd brod bez kormilara, nedostaje program i vizija

Beograd je vođen bez plana i vizije, nijedan veliki projekat nije započet niti prethodni dovršen, prestonica podseća na brod bez kormilara na kome se ne zna ko šta radi, izjavio je Nikola Jovanović za „Studio N1 live“, povodom prvih godinu dana Aleksandra Šapića kao gradonačelnika.

Imamo opštu ekonomsku stagnaciju u gradu koja se ogleda u malom procentu realizovanih investicija, malom broju izdatih građevinskih dozvola, slaboj dobiti javnih komunalnih preduzeća i loše održavanoj infrastrukturi, rekao je direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Nije spojen Ada most sa Rakovicom, nije završena autobuska stanica na Novom Beogradu, uređenje Savskog priobalja i novi most na Savi više niko ni ne pominje, a nije potpisan ni ugovor o izgradnji depoa za metro, naveo je Jovanović.

Umesto da novi sistem naplate karata dovede do smanjenja budžetskih izdataka za autobuske prevoznike u gradu, vidimo da se rebalansom budžetski deo za njih uvećava za još 2.8 milijardi dinara, rekao je Jovanović.

„Posebno je razočaravajuća reakcija gradonačelnika na tragediju u „Ribnikaru“ i u Mladenovcu, jer nije sazvana vanredna sednica skupštine grada o bezbednosti, niti je formirana radna grupa Grada sa MUP-om kako bi se bezbednosna klima u Beogradu popravila i građani makar malo umirili“, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!