• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
25/11/2023

Obustavljen sporni tender za tramvaje

GSP Beograd je juče poništio tender za nabavku dvadeset tramvaja, koji je mesecima unazad najavljivao gradonačelnik Šapić, a za koji su izvori CLS-a iz gradske uprave tvrdili da se „crta“ za turskog proizvođača „Bozonkaja“, izjavio je Nikola Jovanović, nekadašnji gradski odbornik i direktor Centra za lokalnu samoupravu.

„Poništavanje ovakvog tendera može biti dobra vest, iz dva razloga: prvi, što je podrazumevao ogromno zaduživanje GSP-a koje bi ga odvelo u siguran bankrot; i drugo, što je praćeno kontroverzom da je pobednik unapred poznat, a koji je daleko od toga da bude superioran“, rekao je Jovanović.

Beogradu trebaju novi autobusi, tramvaji i trolejbusi, ali Beograđani zaslužuju najbolja i najbezbednija vozila, koja se moraju izabrati na otvorenom, fer i poštenom javnom nadmetanju, u skladu sa najvišim evropskim standardima, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!