• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/05/2023

Policajac u svakoj školi neophodna mera, angažovati i pozornike

Imati stalno prisustvo policajca u osnovnim i srednjim školama je neophodna mera, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Iako se ne radi o meri koja rešava uzrok problema, ona bi doprinela većoj sigurnosti dece, poverenju roditelja u bezbednost školskog sistema, ali i smanjenju vršnjačkog nasilja, rekao je Jovanović i dodao da se za nju zalagao još kao odbornik.

Dok se ne obezbedi dovoljan broj školskih policajaca, u ovu svrhu treba angažovati pozornike, predložio je direktor CLS-a.

Takođe je neophodna i institucionalna i konkretna saradnja MUP-a i Grada Beograda, jer je potpuno jasno da komunalni milicajci ne mogu zameniti redovnu policiju u obezbeđivanju javne bezbednosti i bezbednosti dece.

Suštinska mera za koju se CLS zalaže jeste formiranje „Beogradske policije“, koja bi se organizovala tako što bi sadašnja Policijska uprava za Grad Beograd odgovarala ne samo resornom ministru, već i gradskim organima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!