• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/05/2024

Nikola Jovanović: Ponovo pao tender za tramvaje!

Tender za nabavku novih tramvaja ponovo je obustavljen, zbog novog prigovora za zaštitu prava ponuđača, saopštio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji šef odborničke grupe Savez za Srbiju.

Novo obaranje tendera očigledno ukazuje da tu nešto ozbiljno nije u redu, naglašava Jovanović.

Više puta smo apelovali da se svim ponuđačima ponude ravnopravni uslovi na ovom tenderu, uključujući Simensu iz Kragujevca, ali i drugim renomiranim evropskim fabrikama, istakao je direktor CLS-a.

“Beogradu su preko potrebni, ne 25, nego 100 novih tramvaja, jer je prosečna starost tramvaja danas u Beogradu 40 godina. Ali baš zato tender za njihovu nabavku mora biti pošten, jer se radi o dugoročnoj investiciji koja će u decenijama ispred nas određivati sudbinu javnog prevoza u prestonici”, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!