• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/09/2022

Nikola Jovanović: Povećanje cene „Gradske čistoće“ u Beogradu

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ u Beogradu usvojilo je odluku o povećanju cene usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada na sedam dinara po kvadratnom  metru za domaćinstva, a ona će stupiti na snagu kada gradonačelnik da saglasnost, izjavio je jutros direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Gradska čistoća“ je obrazložila ovu odluku rastom cena goriva i rezervnih delova za vozila. U prethodnoj godini ovo preduzeće zabeležilo je neto dobit od 337 miliona dinara, a ni u ovoj nije imalo problema u poslovanju, objasnio je Jovanović.

Smatram da o svim zahtevima za povećanje cena komunalnih usluga gradonačelnik treba da obavesti javnost i da poveća transparentnost u ovako bitnim stvarima za Beograđane, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!