• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/10/2022

Propuštena šansa za mobilizaciju struke i kritičkog promišljanja

Imenovanjem velikog broja partijskih barona i potrošenih političkih persona u novu vladu Srbije, propuštena je još jedna prilika da se izvršna vlast otvori prema struci, nauci i kritičkom promišljanju, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Većina predloga, koja se čak na primerima resora privrede, lokalne samouprave ili brige o selu graniče sa bizarnim, ne ulivaju nadu da će nova vlada imati kapacitet da se u vremenu galopirajuće globalne krize i rastućih pritisaka na Srbiju, izbori sa svim izazovima koji čekaju našu zemlju.“

Šteta je što su dobra ministarska rešenja, poput onog za resor energetike, ostala izuzetak i služiće kao smokvin list za mnoga sporna i kompromitovana lica.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!