• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/11/2023

Rekordne subvencije GSP-u za tekuće poslovanje, nemaju za gorivo

Najnovijim rebalansom poslovanja GSP Beograd za 2023. godinu, koji je danas na dnevnom redu Privremenog organa, predviđeno je povećanje tekućih subvencija za 1.45 milijardi dinara, što je dokaz lošeg poslovanja ovog preduzeća i još goreg upravljanja, izjavio je Nikola Jovanović, nekadašnji gradski odbornik i direktor Centra za lokalnu samoupravu.

GSP Beograd će tako ove godine dobiti iz gradskog budžeta, samo za tekuće poslovanje, 3.24 milijardi dinara, što je, između ostalog, posledica cene goriva, ali i slabije naplate karata, o čemu smo redovno obaveštavali javnost, rekao je Jovanović.

GSP Beograd je potrebno profesionalno upravljanje, direktor i menadžment izabran na konkursu, novi sistem održavanja voznog parka i plan nabavke novih vozila u skladu sa interesima građana i preduzeća, a ne da ono bude kasica prasica i partijski plen, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!