• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
13/09/2023

Šapić će dokusuriti GSP Beograd

Nikad se u istoriji Beograda nije desilo da Grad odobri zaduživanje gubitašu GSP-u od 325 miliona evra, navodno radi nabavke vozila i to bez ikakvog pismenog obrazloženja, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu za Studio N1 live.

„Ako se zaista nabavljaju moderna i ekološka vozila, onda je Grad već morao da obezbedi povoljnu „zelenu“ kreditnu liniju od relevantnih međunarodnih finansijskih institucija.“

Pošto gospodin Šapić to očigledno nije bio u stanju, on će oterati GSP u bankrot, a praviće dil sa privatnim bankama, koje nikad neće dati povoljne uslove poput EIB, EBRD, ili Svetske banke, upozorio je Jovanović.

Loša stvar u rebalansu je to što je manje novca opredeljeno za životnu sredinu, kulturu i zdravstvo, a dobra što će državni vrtići biti besplatni za roditelje. Problem je međutim to što će za 22 hiljade mališana koji idu u privatne vrtiće, roditelji morati da dobrano doplaćuju, jer nema dovoljno mesta u državnim, a novi se ne grade već godinama, objasnio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!