• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/06/2022

Nikola Jovanović: Šapić privremeno rešenje, novi izbori u Beogradu realni

Ekspoze novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića pokazao je da on nema jasnu viziju razvoja grada, niti stav o ključnim pitanjima od značaja za prestonicu, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

U izlaganju gospodina Šapića nismo čuli ništa o tome kako oživeti lučku delatnost u Beogradu, kako vidi sudbinu Sajma i Hipodroma, da li će insistirati da se prestonici vrate neke nadležnosti i koje, da li budući metro treba povezati sa „Prokopom“, na kojim će merama za smanjenje zagađenosti vazduha insistirati i drugo, navodi Jovanović u pismenoj izjavi dostavljenoj medijima.

Očigledno je da gospodin Šapić nema odrešene ruke za rukovođenje Beogradom, niti ambiciju da kvalitativno menja postojeće stanje koje je na snazi od 2014. godine, tvrdi direktor CLS-a.

Nakon prve dve sednice skupštine grada deluje da je gospodin Šapić privremeno i teško održivo rešenje za vladajuću većinu u Beogradu, tako da je realno ponavljanje gradskih izbora na proleće naredne godine, zaključuje Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!